Välkommen!

Bloggen handlar om vita nötta möbler, rosor, bakverk,

vackra klänningar, livskriser, underbara smycken, vänner, god mat,

fluffiga fina kuddar och väldigt mycket mer.



tisdag 22 februari 2011

Debatt

På Expressens hemsida kunde man idag läsa en artikel om ECT- Elektrokonvulsiv behandling- som sker inom psykiatrin. Mer och mer tydligen. Många tycker fortfarande, än idag 2011, att ECT är bluff och båg, mycket biverkningar och något som är farligt. Efter filmen "Gökboet" har ju statusen inte heller förbättrats speciellt. Jag blir lite frustrerad när jag hör detta eftersom ECT är det närmaste den perfekta medicin vi har idag, detta efter ca 500 års forskning på det ( ! ). Tyvärr kan ECT orsaka kortare minnesstörningar. Det menar en del psykiater och forskare kan bero dels på depressionen eller psykosen i sig,och dels av den B1-vitaminbrist som ses hos många med depressioner. B1, eller Tiamin som det även kallasm ges till många av patienterna på min avdelning och det kan öka minnesförmågan. Även alkolister får tillskott med B-vitamin, men i form av sprutor.

Jag ville bara säga att tvivlar man på att få ECT borde man fundera på hur man kommer må annars. Med SSRI-preparat och mediciner kan det ta veckor och månader innan förbättring ses. Efter ECT tre gånger i veckan brukar det dock blir bra efter 10-12 behandlingar.
Snälla, lyssna inte på fördomar och dyl., det är beprövade metoder som använts.

1 kommentar:

  1. Håller helt med dig, minnesstöringarna brukar mildras efter ett par dagar ju...det är helt klart värt att använda ECT om man har behovet!!!
    P och K

    SvaraRadera